Zmajevi su kartu za smotru najboljih na Starom kontinentu rezervisali kao jedna od četiri najboljih trećeplasiranih reprezentacija.

VEZANI TEKST - Rukometni Zmajevi izborili plasman na Evropsko prvenstvo!

Sigurno je da selektora Ivicu Obrvana ne može radovati večerašnja igra u Grazu, ali u ovom trenutku je najvažnije da smo izborili plasman na EP.

- Prije svega čestitao bih našim igračima na plasmanu na Evropsko prvenstvo koje je u jednom trenutku bilo u opasnosti, tamo pred onu prvu utakmicu protiv Austrije. Večeras je bilo jako teško igrati, u nekakvim kalkulacijama, koje ne možete izbjeći. Prije utakmice smo bili 97 posto plasirani i htjeli ili ne to se uvuklo među igrače. Nismo energetiski ni koncentracijom bili na nivou iz proteklih utakmica - kazao je Obrvan, dodavši:

- Povuci, potugni, uspjeli smo se vratiti na snošljiva četiri gola. Malo sam nezadovoljan prezentacijom. Manjkalo je ideje u odbrani i napadu. Međutim, zasluženo smo se plasirali, jer nam treće mjesto nije poklonio splet okolnosti i rezultata koji su se poklopili, nego smo sami izborili - naglasio je selektor bh. tima.