- Danas sam dala nalog da se proda crna limuzina "passat" koji je plaćen iz budžeta grada. Koristiti ću druga vozila koja budu na raspolaganju i kakva često svi viđamo na ulicama Sarajeva. Na službenom vozilu neću koristiti postavljene "rotacije" jer gradonačelnik Sarajeva prema zakonu nema pravo na to - napisala je Karić.

Danas je upriličena i službena promopredaja dužnosti, a Sarajevo je dobilo svoju 39. gradonačelnicu doc. dr. Benjaminu Karić, koja je postala druga žena u historiji na čelu ovog grada.

- Danas kada je upriličena i službena primopredaja dužnosti, izuzetno sam ponosan na sve što je u mandatu administracije na čijem sam bio čelu, ostavljeno u nasljedstvo bosanskohercegovačkoj prijestolnici i svim njenim stanovnicima. Siguran sam da će Gradska uprava i Gradsko vijeće nastaviti, kao što je to činilo i do sada, funkcionisati kao jedan tim, te zajedno raditi na tome da Sarajevo bude glavni grad svih građanki i građana cijele Bosne i Hercegovine - objavio je dosadašnji gradonačelnik Abdulah Skaka.