open-navfaktor-logo
search
Gosti se ispromašivali
Prvjenac Ahmetovića za pobjedu Sarajeva, Tuzla City ima za čim žaliti
Fudbaleri Sarajeva upisali su drugu ovosezonsku pobjedu nakon što su u meču trećeg kola Premijer lige BiH s 1:0 savladali Tuzla City. Strijelac jedinog gola za aktuelne prvake bio je povratnik među startere Mersudin Ahmetović.
12.08.2020. u 18:49
get url
text

Prvu ozbiljniju priliku fudbaleri Sarajeva imali su u 26. minuti, no Nevres Fejzić je istrčao na vrijeme, skratio ugao Mersudinu Ahmetoviću i zaustavio njegov šut.

Desetak minuta ranije, Amar Rahmanović je uputio prvi šut ka golu gostiju, ali je lopta otišla pored lijeve stative gola Tuzla Cityja.

U 30. minuti Vojo Ubiparip je pokušao atraktivno „makazicama“; no Vladan Kovačević nije morao intervenisati.

Koliko je nedostajao napadu Sarajeva u prva dva kola ovosezonskog izdanja PLBiH najboji strijelac iz prošle sezone Mersudin Ahmetović (13 golova) demonstrirao je u 34. minuti susreta kada je poslije lijepog proigravanja Rahmanovića slabijom lijevom nogom pocijepao mrežu iza leđa Fejzića.

{$galerijaFotografija}

Golu aktuelnih prvaka prethodila je stativa koju je na suprtonoj strani pogodio Badji.

Do kraja prvog dijela imali su gosti iz Tuzle još tri odlične prilike. Prvo je Kovačević u 40. minuti odbranio šut Ubiparipa, a zatim je golman Sarajeva zaustavio i udarac Kojića, koji se poslije odlične akcije iz 43. minute našao u situaciji jedan na jedan s čuvarom mreže domaće ekipe.

Samo minut kasnije Badji je promašio nemoguće, neometan sa pet metara nije uspio pogodio ni okvir gola aktuelnih prvaka naše zemlje.

U nastavku susreta gosti su bili ti koji su uglavnom imali loptu u svom posjedu. Prilika je bilo na obje strane. Rezervista Ramić je u prvom kontaktu s loptom šutirao glavom preko gola Sarajeva, dok je u 79. minuti Đokanović s ivice peterca bio neprecizan. 

Marinović je, kako se utakmica bližila kraju, odlučio na klupu povući Ahmetovića i Rahmanović, a priliku su dobili Handžić i Velkoski. Upravo je Makedonac imao priliku da se u prvom kontaku s loptom upiše u strijelce, no bio je kratak poslije ubačaja Tatara.


Pet minuta prije kraja susreta Nukić je žestoko šutirao, ali je loptu koja je išla u okvir gola skrenuo Dupovac. Samo minut kasnije Ramić je šutirao pored gola, a u 88. minuti Đerić je šutirao iz velike udaljenosti, Kovačević se opružio koliko je mogao, ipak na sreću Sarajeva lopta je prozujala pored gola.

Ipak na kraju je ovosezonski prvjenac Ahmetovića bio dovoljan za drugu pobjedu Sarajeva, a Tuzla City definitivno ima za čim žaliti, pogotovo za promašajima iz finiša prvog poluvremena.

FK Sarajevo - FK Tuzla City 12. 08.2020.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.