open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Radnik izbacio Čelik i rastužio Bilino polje
Fudbaleri Radnika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine savladavši na Bilinom polju ekipu Čelika. 
19.02.2023. u 18:05
get url
text

Nakon što u 90 minuta nije bilo golova pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a prisebniji su bili gosti iz Bijeljine koji su slavili sa 4:3.

Nošeni frenetičnom podrškom više od 8.000 navijača fudbaleri Čelika od prve minute krenuli su po gol, pa tako bilježimo pokušaj Durme koji je golman Radnika bez problema ukrotio.

Na drugoj strani Durmo je u dva navrata spasio Čelik. Prvo je Ristiću i Maksimoviću skinuo zicere, a u nastavku akcije Maletić je promašio cijeli gol.

Čelik je prijetio u 35. minuti kada je Durmiš zakasnio na ubacivanje Šijerkića.

Na otvaranju drugog dijela velika prilika za Radnik. Došlo je oduzeo loptu Vardi, izašao je jedan na jedan sa Durmom, ali golman Čelika ponovo brani.

Veliku priliku za domaće u 55. minuti promašio je Šijerkić. Lažnjakom se sjajno oslobodio čuvara, šutirao lijevom nogom, ali je Paranos izblokirao njegov pokušaj.

U 85. minuti domaći su pogodili i okvir gola. Salčinović je ubacio iz kornera, Karić glavom matirao golmana Radnika, ali umjesto mreže pogodio je stativu. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, a putnika u četvrtfinale odlučila je penal-lutrija.

Rezultati osmine finala Kupa BiH

Subota

Rudar Prijedor - Borac 1:1 (7:6 nakon penala)
Zvijezda - Rudar Kakanj 3:1
Željezničar - Leotar 2:1
Velež - Posušje 2:0

Nedjelja

Zrinjski - Laktaši 4:0
Sloboda - Sloga 1:1 (7:8)
Čelik - Radnik 0:0 (3:4)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.