open-navfaktor-logo
search
Trener Studenata
Rahimić: Apetiti rastu, pune tribine najvažniji segment Bosninog uspjeha
Košarkaši sarajevske Bosne igraju odlično u sezoni 2022/23. košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine. Studenti su sinoć u derbiju kola savladali banjalučki Borac i učvrstili se na trećem mjestu ligaške tabele s učinkom od devet pobjeda i četiri poraza.
02.02.2023. u 15:00
get url
text

Trener Bosne Dženan Rahimić ističe da početkom sezone nije očekivao ovao dobar učinak svojih košarkaša, ali vjeruje da su dobri rezultati došli zasluženo, zahvaljujući naporom radu svih aktera u klubu.

- Sve ovo je sigurno više od očekivanja. Nadali smo se normalnoj sezoni, ali kako vrijeme prolazi i kako sve bolje igramo, tako su i apetiti veći. Nastojat ćemo da ostanemo čvrsto na zemlji i pokušamo ostvariti što veći broj pobjeda u nadi za dobrim plasmanom u playoffu – kazao je Rahimić u izjavi za Fenu.

Naglašava da je povratak publike na tribine u Skenderiji vjerovatno najvažniji segment Bosninog ovosezonskog uspjeha. Kako je kazao, upravo je publika u ključnim momentima sinoćnjeg meča nosila košarkaše Bosne do pobjede.

Vjeruje da klub treba nastaviti raditi dobro kako bi se počelo razmišljati o ABA ligi 2, a potom i prvoj ABA ligi, gdje klub s renomeom kakav ima Bosna i pripada.

- Sve treba raditi promišljeno. Aktuelni roster igrača treba nadopuniti s ciljanim pojačanjima, ali bitno je da se u tim procesima na prave dugovi. Ako budemo pametno radili, vremenom ćemo moći razmišljati o regionalnim takmičenjima - zaključio je Rahimić.

Rahimića i njegove košarkaše i u narednom kolu Prvenstva BiH očekuje derbi sa četvrtoplasiranom ekipom Budućnosti iz Bijeljine, koja ima isti broj bodova kao i sarajevski klub. Ovaj meč će biti odigran 4. februara u Bijeljini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.