open-navfaktor-logo
search
Pomoćnik Peteva
Rahimić: Uvijek je interesantno pobijediti komšije
Pomoćni trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Elvir Rahimić Bosne i Hercegovine komentarisao je dosadašnje pripreme, rad na treninzima kao i očekivanja u prijateljskom meču protiv Crne Gore, s kojom se Zmajevi sastaju 2. juna na Grbavici.
31.05.2021. u 18:39
get url
text

- Treninzi su standardni, ništa se nije promijenilo i držimo se plana. Hvala Bogu nema povrijeđenih, svi su zdravi, horni i nadamo se da će biti spremni za ove dvije utakmice. Kraj je sezone, neko je završio prije neko kasnije. Moramo ih sve dovesti na optimalnu fizičku kondiciju što je mnogo teško jer su svi došli u različitoj fizičkoj formi. Mnogo su važne utakmice bez obzira što su prijateljske. Svaka utakmica za reprezentaciju je važna kao da je odlučujuća - rekao je Rahimić za zvaničnu internet stranicu FSBiH.

Bivši Zmaj tvrdi kako su Crnogorci opasan tim koji će sigurno doći da igra na pobjedu.

- Nezgodni su, imaju dosta dobrih igrača, neki neće doći, ali ekipa koja traži svoju šansu i koja će isto gledati da pobijedi nas. Oni se spremaju za nas kao što se mi spremamo za njih. Ovo je jedan derbi, BiH i Crna Gora. Uvijek je interesantno pobijediti komšije, a mi ćemo sve uraditi da pobijedimo - naglasila je igračka legenda moskovskog CSKA.

Susreti s Crnom Gorom i Danskom bit će prilika za stručni štab naše selekcije da se uvjeri u kvalitet fudbalera koji su prvi put tu, ali i onih koji u prošlosti nisu dobijali mnogo minutaže.

- Imamo mnogo igrača, prijateljske utakmice i jesu za to da se vidi koliko ko može i da vidimo na koga možemo računati za utakmice u septembru. Takva je prilika da ih sve možemo vidjeti, nadam se da će da sve odrade na najbolji način, da pokažu šta mogu i da vidimo da na njih možemo računati u budućnosti - kazao je Rahimić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.