open-navfaktor-logo
search
Akcija SIPA-e u toku
Ramić: Ovo u Srebrenici što radi SDP je nažalost bilo uz aminovanje vrha stranke
Edin Ramić, mistar za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA, prokomentirao je jutrošnju akciju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Srebrenici. 
01.12.2020. u 10:05
get url
text
get url
text

- Pobijedili smo sami sebe i tamo gdje je najteže. Navikli smo da se širom entiteta RS u bošnjačkim sredinama kupuju glasovi za takozvane "srpske stranke", a da su ti koji se prodaju ujedno i najglasniji kritičari SDA.

Ali ovo u Srebrenici što radi SDP je nažalost bilo uz aminovanje vrha stranke. Možda ovo na kraju pokaže svu raskoš borbe protiv nacionalizma kako je predstavljaju moderni ljevičari - napisao je Ramić na Facebooku. 

 

Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA-e od jutros vrše pretrese na četiri lokacije u Tuzlanskom kantonu i na području Srebrenice. 

Prema informacijama Faktora, jedna ekipa pretresa kancelariju u zgradi Općine Srebrenica koju koristi Bego Bektić, druga se nalazi u selu Gostilje gdje vrše pretres kuće Muamera Sandžića, a treća u Vladovićima gdje živi Enver Hamzić.

VEZANI TEKST - SIPA u Srebrenici pretresa kuće i kancelarije SDP-ovaca, varali na izborima u korist Grujičića

Bektić je predsjednik SDP-a Srebrenica, i bio je nosilac liste ove stranke na netom završenim izborima, a na listi je bio i Hamzić.

Oni su osumnjičeni da su ukrali identitet više osoba bošnjačke nacionalnosti koje su potom fiktivno prijavili u Srbiji za glasanje putem pošte.

Svi fiktivno prijavljeni Bošnjaci svoje glasove navodno su dali kandidatu za načelnika Mladenu Grujičiću.

SDPBiH je jedina, takozvana probosanska stranka, koja u Srebrenici nije podržala inicijativu "Moja adresa: Srebrenica", čiji je zajednički kandidat za načelnika bio Alija Tabaković.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.