open-navfaktor-logo
search
Tribine ostaju prazne
Rampa iz RS: Ništa od povratka navijača na utakmice Premijer lige
Štab za vanredne situacije entiteta Republika Srpska razmatrao je na današnjoj sjednici održanoj u Banjoj Luci epidemiološku situaciju i produžio sve mjere za 14 dana.
14.09.2020. u 15:52
get url
text

To znači da od povratka navijača na stadione u Bosni i Hercegovini neće biti ništa, iako su neki priželjkivali da bi se to moglo dogoditi od narednog kola.

- Do 28.09.2020. godine dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao JZU Institut za javno zdravstvo RS - saopćeno je.

Elmir Pilav, izvršni direktor za sport FSBiH očekivao je drugačiji ishod...

VEZANI TEKST - Elmir Pilav: Navijači na tribinama možda već od narednog kola, ali pod posebnim uvjetima

- Prije nekoliko dana o povratku navijača na stadione u BiH razgovarali smo s predstavnicima Ministarstva zdravstva Federacije BiH i Instituta za javno zdravlje entiteta RS. Nadležni su pokazali dobru volju da se publika vrati u određenom broju i pod posebnim uvjetima na stadione u BiH - rekao je za Pilav za Anadolu Agency.

- Očekujemo pozitivne odluke entitetskih kriznih štabova danas, eventualno sutra. Ukoliko se to desi, publiku ćemo vratiti na stadione u BiH već od narednog kola, tj. vikenda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.