open-navfaktor-logo
search
Zasjedala DK FSBiH
Rasizam i političke parole: FK Borac kažnjen novčano, prijeti mu zatvaranje stadiona
Fudbalski klub Borac žestoko je kažnjen zbog toga što su navijači isticali političke poruke i veličali ratnog zločinca Ratka Mladića u utakmicama Kupa i Premijer lige BiH u proljetnom dijelu sezone.
06.03.2023. u 15:39
get url
text

Kako je potvrđeno za Faktor tim iz Banja Luke kažnjen je novčano sa ukupno 7.500 KM, te uz prijetnju zatvaranja stadiona.

- Borac je kažnjen sa 5.000 KM pod prijetnjom zatvaranja stadiona ako se prekršaj ponovi za rasizam i političke parole - potvrdio je za Faktor Nermin Kljajić, predsjednik Disciplinske komisije FSBiH.

VEZANI TEKST - Novi skandal navijača Borca: Sramotna parola na godišnjicu ruske agresije na Ukrajinu

Kazna se odnosi se na transparent koji su Lešinari razvili u znak podrške Rusiji, a na njemu je pisalo "Slava Rusiji" i to na dan godišnjice početka ruske agresije na Ukrajinu.

Također, treba napomenuti kako su navijači Borca na utakmici osmine finala Kupa BiH protiv Rudara u Prijedoru skandirali ime ratnog zločinca Ratka Mladića, a u tome su im "pomogli" i navijači domaćeg tima. I Borac i Rudar su kažnjeni sa po 2.500 KM.

Disciplinka komisija FSBiH na današnjoj sjednici u Sarajevo kaznila je i druge klubove. Tako će Željezničar u kasu Saveza morati platiti ukupno 3.500 KM (2.500 plus 1.000 KM). Dobojska Sloga i Velež su kažnjeni su po 1.500 KM, a Zrinjski i Čelik sa po 1.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.