Rastavio kombi i prodao dijelove, pa prijavio da je ukraden

Objavljeno: 11.10.17 u 14:27

Nakon prijave vozača da je na području Zenice ukraden kombi privatne firme iz Danske, zenička policija utvrdila je da se radi o lažnoj prijavi.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Prema informacijama iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Policijskoj stanici Centar u nedjelju, nešto prije podne, N. S. iz Zavidovića prijavio je da je ukraden kombi marke VW Crafter, registarskih oznaka AY18274, crvene boje, čiji vlasnik je privatna firma u Esbjergu, u Danskoj.

Zavidovićanin je u prijavi naveo kako je kombi ukraden tog dana u vremenskom periodu od 3 do 11.45 sati dok je bio parkiran na parkingu u mjestu Pečuj u Zenici. 

Odmah nakon prijave, na mjesto događaja je upućena policijska patrola i osigurala ga, nakon čega je o svemu obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Zenici. 

Tu je obavljen uviđaj, a policajci su razgovarali i sa N. S., koji je prijavio krađu. 

- Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela, te u cilju utvrđivanja svih bitnih činjenica i okolnosti pod kojim je počinjeno, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su operativnim radom došli do saznanja da je osoba N. S. lažno prijavila krađu vozila, nakon čega je nad njim zavedena kriminalistička obrada, te je ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje - naveli su iz MUP-a ZDK.

Policija je utvrdila da je N. S. vozilo prethodno rastavio i prodao u djelovima, te da on tim kombijem nije ni došao na područje Zenice.

- Također je utvrđeno da je N. S., nakon lažnog prijavljivanja krađe vozila, imao namjeru ostvariti protupravnu imovinsku korist i naplatiti štetu od osiguravajuće kuće u Danskoj, gdje je vozilo i osigurano navode iz policije.

Nakon obavljene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, protiv N. S. će zeničkom Kantonalnom tužilaštvu biti podnesen izvješzaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.