open-navfaktor-logo
search
Pozvano 27 igrača
Razlike u odnosu na mart: Ko je ostao bez Bajevićevog poziva, a ko se vratio među Zmajeve?
Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je objavio spisak igrača za prve dvije utakmice nove sezone UEFA-ine Lige nacija.
17.08.2020. u 09:42
get url
text

Za mečeve sa Italijom i Poljskom naš stručnjak računat će na 27 fudbalera, što je za dva imena manje u odnosu na martovski spisak za meč(eve) baraža za plasmana na Evropsko prvenstvo, što je prva razlika između dva spiska.

VEZANI TEKST - Bajević za mečeve s Italijom i Poljskom pozvao 27 igrača

Druga razlika je u tome da je umjesto četiri golmana iz marta, sada poznao samo trojicu, a sa martovskog spiska opao  je bivši golman Željezničara Vedran Kjosevski koji je još bez kluba.

I među fudbalerima iz naše defanzive desilo se nekoliko promjena. Na spisku nema iskusnog Ervina Zukanovića, nedostaju i Marko Mihojević i Bojan Nastić. Novi na spisku je stoper Sarajeva Besim Šerbečić, a vratio se i Sead Kolašinac, kojeg u martu nije bilo zbog povrede.

Kada je riječ o veznom redu u odnosu na spisak iz marta, na današnjem spisku nema veznjaka Sarajeva Amara Rahmanovića, dok se vratio povrijeđeni Rade Krunić.

Dosta promjena spisak je pretrpio u svom ofanzivnom dijelu. Na njemu više nema Smaila Prevljak i Luke Menala, dok su se u reprezentaciju vratili Haris Hajradinović i Elvir Koljić.

Baš kao ni na prošlom, tako ni na spisku koji je obznanjen danas, nema Senada Lulića, čiji je povratak u reprezentaciju trebao biti veliko pojačanje za naš nacionalni tim. Ipak, očito je da se kapiten Lazija još nije dovoljno oporavio od operativnog zahvata.

Sve svoje odluke za najnoviji spisak Zmajeva selektor Bajević će objasniti iza 12 sati, kada će na zvaničnom YouTube kanalu FSBiH odgovarati na novinarska pitanja .

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.