open-navfaktor-logo
search
Stadion za 1 KM
Reakcija FK Sarajevo: Nećemo potpisati nepotpuni memorandum
Općina Centar danas je na adresu FK Sarajevo dostavila Memorandum o razumijevanju čiji cilj je definisanje upravljačkih prava Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase. 
22.06.2020. u 16:37
get url
text

- Članom 2. Memoranduma o razumijevanju Općina se obavezuje da će potpisom ugovora Olimpijski stadion AFH dodijeliti na upravljanje i korištenje Klubu po cijeni od 1 KM mjesečno.- navode iz FK Sarajevo.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo dobija Koševo za jednu KM mjesečno

Fudbalski klub Sarajevo odmah danas uputio je odgovor na dostavljeni Memorandum kojim se traži definisanje pitanja poput sljedećih: 

- U slučaju preuzimanja vlasništva nad stadionom, da li FK Sarajevo ima potpunu kontrolu nad ulaganjima i infrastrukturnim radovima na stadionu? Koje su dalje obaveze FK Sarajevo?
- Da li ovo znači da Općina Centar namjerava prestati ulagati u stadion?
- O kojem vremenskom okviru upravljanja stadionom se radi?
- Šta će se desiti nakon privođenja objekta krajnjooj namjeni u skladu sa postojećim regulacionim planom? Šta to znači za FK Sarajevo?
- Šta se dešava sa trenutno iznajmljenjim prostorima u okviru stadiona - da li ona također prelaze pod upravljanje FK Sarajevo? 

- Danas dostavljeni Memorandum o razumijevanju predstavlja nedovršen dokument kojim nisu definisani odgovori na najvažnija pitanja koja godinama muče Klub, navijače i širu javnost. - saopćeno je iz Bordo kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.