open-navfaktor-logo
search
Papir pamti sve
Rek'o pa porek'o: Gdje su hibridni tereni, Vico Zeljkoviću?
Papir trpi sve. Trpi, ali i pamti. A zapamtio je i obećanja Vice Zeljkovića, predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
28.12.2021. u 21:08
get url
text
get url
text

Bivši prvi čovjek banjalučkog Borca, koji je sredinom marta i zvanično zagospodario fudbalom u BiH, mjesec kasnije slavodobitno je najavio da će do kraja godine biti urađena rekonstrukcija tri fudbalska terena u našoj zemlji...

Gostujući u podkastu Moja garaža - moja pravila u aprilu ove godine najavio je "da će krajem ljeta početi rekonstrukcija tri premijerligaška stadiona koji će dobiti terene s hibridnom travom". Slučajno ili ne razgovor sa obećanjima Vice Zeljkovića objavljen je 1. aprila!

Izgradnja terena najavljena na SportSport.ba 

No, da nije riječ o prvoaprilskoj šali, svjedočili smo tri sedmice poslije, kada je predsjednik FSBiH "ispalio" isto obećanje.

VEZANI TEKST - Banjalučani sele u Bosanski Novi: Vico Zeljković obećao, Borac će u maju dobiti teren sa hibridnom travom

- Veliki dan za bosanskohercegovački fudbal. Mogu to slobodno reći. Jednoglasno smo usvojili odluku o realizaciji projekta rekonstrukcije terena stadiona na kojima se igraju premijerligaški fudbal.

Vjerujem da ćemo do početka sezone, možda koji dan kasnije u zavisnosti od samih izvođača radova, imati nove terene u Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci - kazao je "mrtav-hladan" Vico Zeljković za SportSport.

U slatkorječiva obećanja povjerovali su samo naivni jer se na kraju ispostavilo da od toga nema ništa. Bajke o terenima sa hibridnom travom, a potom i priča o uvođenju VAR-a od 2022. godine, bile su samo priče za malu djecu.

Tačnije, bila su odlična prilika da se skrene s teme i onoga što će uslijediti. A uslijedila je bjelosvjestka bruka sa suđenjem, koja je rezultirala "pobjedničkim pohodom" Borca ka šampionskoj tituli.

VEZANI TEKST - FSBiH za "intelektualni rad" savjetnika Vice Zeljkovića plaća 30.000 KM?

Hibridni tereni očito su ostali u kaljužama premijerligaških stadiona i čekat će neka bolja vremena. Za početak, u 2022. godini najmoderniji travnjak trebao bi dobiti Borac (a ko je drugi zaslužio?).

Najavio je to Mladen Bosančić, predsjednik FK Sloboda iz Bosanskog Novog, koji je prošlog mjeseca poručio kako će se na stadionu ovog kluba u aprilu i maju 2022. godine igrati premijerligaški fudbal.

Možda nakon Borca na red dođu i Sloboda, Tuzla City, Zrinjski, Sarajevo, Velež...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.