open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Robert Prosinečki ponovo govorio o ostavci
Hrvatski stručnjak još tokom kvalifikacija podnosio ostavku, i to nakon katastrofalnog poraza u Armeniji, no ona tada nije prihvaćena
25.11.2019. u 10:39
get url
text


Poslije neuspjelih kvalifikacija za EURO 2020, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnika u polufinalu baraža za plasman na EP, kao i potencijalne rivala u finalu.

Žrijeb je bio naklonjen našoj najboljoj selekciji, pa će u slučaju plasmana u finala bh. fudbaleri Slovačku ili Republiku Irsku također ugostiti na domaćem terenu.

O sudbini selektora Roberta Prosinečkog, koji je prilikom dolaska na klupu BiH kazao kako je glavni cilj plasman na Evropsko prvenstvo, moglo bi se više znati u narednim danima, iako je hrvatski stručnjak još tokom kvalifikacija podnosio ostavku, no ona nije prihvaćena.

- Ostavku sam već jednom dao, mislim da ne bi imalo smisla da to učinim ponovno jer se reprezentacija može plasirati na EURO. Dvije domaće utakmice, dva protivnika koja nisu iz one najviše kategorije - rekao je Prosinečki za Sportklub.hr.

Hoće li članovi Izvršnog odbora ostati pri stavu koji su imali nakon što su odbili ostavku Prosinečkog nakon katastrofalnog poraza u Armeniji, ili će se nešto promijenit znat će se najvjerovatnije u ovoj sedmici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.