open-navfaktor-logo
search
Talentovani stoper
Rođeni Sarajlija kvari planove Bajeviću i Misimoviću, Omeragića zove u "A" selekciju
Bećir Omeragić, devetnaestogodišnji stoper Zuricha i kapiten juniorske reprezentacije Švicarske, dodio je poziv za seniorsku ali i mladu selekciju ove alpske zemlje, saznaje SportSport.ba.
15.08.2020. u 16:06
get url
text

 

VEZANI TEKST - Otac Said potvrdio za Faktor: Dennis Hadžikadunić odabrao Zmajeve

Mladi stoper jedan je od onih igrača koje je selektor Zmajeva Dušan Bajević označio kao bitne za budućnost našeg nacionalnog tima.

Ime mladog defanzivca koji je u prošloj sezoni odigrao 19 utakmica za Zurich našlo se među još nekoliko mladih igrača s kojima je razgovore trebao obaviti Zvjezdan Misimović.

Tehnički direktor i koordinator nacionalnih selekcija naše zemlje dobio je zadatak da, između ostalog i Omeragića, pokuša nagovoriti da se u budućnosti odluči za dres fudbalske reprezentacije naše zemlje.

Ipak, čini se da će rođeni Sarajlija, selektor "A" tima Švicarske, Vladimir Petković, biti velika prepreka Misketu u nastojanju da još jednog fudbalskog dragulja uspije nagovoriti da zaigra u dresu koji je i on nosio.

Podsjećanja radi, prije nekoliko dana 22-godišnji stoper ruskog Rostova, Dennis Hadžikadunić, koji je prošao sve švedske selekcije odlučio se igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Osim Omeragića i Hadžikadunića, želja Bajevića je i mladi stoper Malmoa Anel Ahmedhodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.