open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Roma s Džekom napada polufinale, Dinamo priželjkuje novo čudo
Revanš-susreti četvrtfinala Evropske lige igraju se večeras. Gledajući rezultate prvih mečeva najinteresantnije će biti u duelima  Roma - Ajax i Villarreal - Dinamo, no zanimljivo bi moglo biti i u utakmici Slavia - Arsenal.
15.04.2021. u 07:54
get url
text

Roma našeg Edina Džeke u prvom meču protiv nizozemskog velikana slavila je s 2:1, i to nakon preokreta.

Iako Dijamanta nije bilo u početnom sastavu Vučice u minimalnoj nad Bolognom, većina italijanskih medija predviđa kako će se treći najbolji strijelac u historiji Rimljana večeras vratiti u početni sastav ekipe Paula Fonsece. Osim kapitena Zmajeva u tim bi se trebali vratiti i Henrikh Mkhitaryan i Lorenzo Pellegrini.

U sedam ovosezonskih nastupa u Evropskoj ligi Džeko je postigao tri gola i upisao jednu asistenciju, a upiše li se večeras u strijelce bit će to njegov jubilarni 30. gol za Romu u evropskim takmičenjima, ukupno 117. otkako je stigao na Olimpico.

Novo čudo priželjkuje zagrebački Dinamo koji je u osmini finala eliminisao Tottenham nakon što je u prvoj utakmici poražen s 2:0. Večeras će Modrima za plasman u polufinale biti potrebna pobjeda od minimalno 2:1.

U preostala dva susreta četvrtfinala sastaju se Slavia Prag i Arsenal, te Manchester United i Granada. Sve četiri utakmice počinju od 21 sat.

Evropska liga, četvrtfinale:
Roma - Ajax (21 sat) 2:1
Manchester United - Granada (21) 2:0
Slavia Prag - Arsenal (21) 1:1
Villarreal - Dinamo (21) 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.