open-navfaktor-logo
search
Dogovara se posudba
Rukovodstvo Schalkea krenulo u akciju: Vraćaju Seada Kolašinca u Gelsenkirchen
Rukovodstvo Schalkea krenulo je u akciju kako bi u Gelsenkirchen vratili fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Seada Kolašinca.
31.12.2020. u 08:18
get url
text

Lijevi bek Topnika ove sezone ne igra u nekoj posebnoj formi, baš kao ni njegov tim, ali šta tek reći za Rudare koji se nalaze na samom dnu bundesligaške tabele sa svega četiri boda poslije 13 odigranih kola.

Kolašinac je u jesenjem dijelu sezone upisao devet nastupa za Arsenal u svim takmičenjima, no njemački Bild tvrdi kako bi se Zmaj mogao vratiti u Gelsenkirchen odakle je 2017. godine, po isteku ugovora sa Rudarima, prešao u redove londonskog kluba.

Za Schalke očito problem predstavlja plaća koju Kolašinac ima u Arsenalu, pa bi u slučaju da dogovore njegovu posudbu do kraja sezone dva tima dijelila troškove plaće jer Schalke osim rezultatske trese i finansijska kriza.

Njemački Sky Sport tvrdi da su dva kluba blizu dogovora oko posudbe Kolašinca, te da bi se posao mogao finalizirati u narednim danima.

Podsjećanja radi, Kolašinac je dres Schalkea nosio u periodu od 2012. do 2017. godine, a kao kapiten predvodio je juniorski sastav Kraljevskoplavih do titule prvaka Njemačke.

Vrijedi napomenuti i to da je Kolašinac ljetos bio blizu povratka u Bundesligu, i to u sastav Bayer Leverkusena, no transfer je propao jer Apotekari nisu uspjeli realizirati prodaju pojedinih igrača kako bi stvorili uvjete za angažman bh. reprezentativca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.