Rusija: Spektakularna utrka Color Run u Moskvi okupila hiljade učesnika

Objavljeno: 11.06.17 u 22:07

Hiljade sportista i rekreativaca učestvovalo je danas u spektakularnoj utrci Color Run u Moskvi koja je svojevrsna proba pred septembarski maraton u glavnom gradu Rusije.

Šarena utrka je i ove godine privukla pažnju javnosti, a učesnici su tradicionalno na svakom kilometru bili zasipanim puderom u različitim bojama, a na cilju ih je dočekao spektakularni vatromet i zabava.

Među više od 7.000 učesnika bila su i poznata lica iz svijeta sporta, među kojima su i dvostruki olimpijski prvaci u klizanju na ledu Tatiana Volosozhar i Maxim Trankov, kao i zlatni olimpijsci u snowboardu Vic Wild i Alena Zavarzina.

Direktor Moskovskog maratona Dmitriy Tarasov izjavio je kako takve sportske manifestacije odlikuje dobra zabava koja ljude podstiče na sport, te izrazio zadovoljstvo da Color Run okuplja sve veći broj sportista.

- Cilj nam je da Color Run nekada okupi 20.000 trkača poput utrka u SAD-u. Cilj nam je da dobrom promocijom dočekamo da Moskovski maraton okupi 40.000 atletičara. Naredne godine ćemo imati još više manifestacija i za nekoliko godina ćemo ostvariti ciljeve - poručio je Tarasov.

Moskovski maraton na rasporedu je 24. septembra, a do sada je održano već nekoliko utrka koje su svojevrsna promocija maratona. U julu će biti održana i noćna utrka na deset kilometara, te u augustu utrka “Luzhniki“.