open-navfaktor-logo
search
Početak PLBiH sve bliži
S Grbavice otišao "vagon" fudbalera, šta je zapelo s pojačanjima?
Nakon razočaravajućih igara u drugom dijelu prošle sezone fudbaleri Željezničara pripremaju se za početak nove.
01.07.2021. u 20:39
get url
text

Bez ikakve euforije i razloga za nju, klub sa Grbavice pripreme za novu sezonu započeo je s novim trenerom Tomislavom Ivkovićem.

VEZANI TEKST - Semir Štilić napušta Željezničar, kome će Ivković povjeriti kapitensku traku?

Još prije nego će legendarni golman preuzeti "komandu" u Zvorničkoj 27, u voz na odlaznom peronu stadiona Grbavica ukrcali su se Mladen Veselinović, Ivan Lendrić, Filip Erić i Eldar Šehić, dok je, u međuvremenu, veteran Samir Bekrić (36) parafirao novi jednogodišnji ugovor. 

Od Plavog dresa jučer se oprostio i Siniša Stevanović, a osim njega na Grbavici u sljedećoj sezoni sigurno neće igrati Frane Ikić, Luka Miletić i Mehmed Alispahić.

Odlazeći vagon iz Doline ćupova popunili su Ivan Milićević i Jasmin Čeliković, koji su u protekloj sezoni na Grbavici igrali kao posuđeni igrači zagrebačke Lokomotive, odnosno Rijeke.

Iako pojedini fudbaleri, poput Nedima Mekića i Ognjena Stjepanovića, treniraju s Plavima, ugovore još nisu parafirali. Iz kluba je još 22. juna saopćeno kako "bi u narednim danima trebali potpisati ugovore", no potpis još nije pao.

Ako se svemu doda i to da je, navodno, i Semir Štilić na izlaznim vratima, onda se na Grbavici trebaju ozbiljno zabrinuti jer im ništa ne ide u prilog.

VEZANI TEKST - Tomislav Ivković izvršio prozivku na Grbavici: Kako će izgledati Željo?

Katastrofalna polusezona, otvoreno nezadovoljstvo navijača i skoro nikakva rješenja kojima bi se ojačao igrački kadar nikakva su garancija simpatizerima Plavih da će u narednoj sezoni gledati boljeg Želju.

Do početka nove sezone prvog kola Premijer lige BiH ostalo je tek nešto više od dvije sedmice (17. juli), a bh. velikan u nju ulazi bez jasne vizije, plana i strategije, s igračkim kadrom koji u godini u kojoj Plave slave 100 godina postojanja taj jubilej teško da može začiniti ozbiljnim uspjehom, što potvrđuje i jučerašnji remi u pripremnom meču sa Leotarom (0:0).

Željezničar je pripreme 21. juna počeo s 24 igrača u kadru koji čine Josip Bender, Vedad Muftić, Nikola Milićević, Irfan Fejzić, Ante Blažević, Amar Musić, Luka Malić, Aleksandar Kosorić, Vedran Vrhovac, Amar Drina, Amar Mehić, Faruk Duraković, Omar Beća, Dženan Osmanović, Petar Bojo, Samir Bekrić, Hamza Gasal, Damir Hrelja, Sedad Subašić, Sinan Ramović, Mustafa Mujezinović, Edin Mujić, Ermin Zec i Luka Juričić, a nešto kasnije su se priključili spomenuti Mekić i Stjepanović.

Danas se na treningu Plavih pojavio i mladi defanzivac Hasan Jahić, no ni njegov status za sada nije poznat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.