open-navfaktor-logo
search
Solskjaerova želja
Sa šest godina je pušio i krao, sada je na meti velikog Manchester Uniteda
Kada je situacija normalizuje i pandemija koronavirusa bude prošlosti, poljski napadač Arkadiusz Milik (26) trebao bi biti glavna meta menadžera Manchester Uniteda Olea Gunnara Solskjaera.
08.04.2020. u 22:15
get url
text

Sadašnji napadač Napolija jedna je od opcija za vrha napada kluba s Old Trafforda, no Crveni đavoli rado bi u svojim redovima vidjeli kapitena reprezentacije Engleske i Tottenhama Harryja Kanea.

Za Milika kažu da je u djetinjstvu koje nije bilo lako i idealno navijao upravo za United.

Poljskog reprezentativca otac je napustio još dok je bio dječak, a već sa šest godina je pušio i krao.

To što je danas velika zvijezda može zahvaliti treneru koji je u njemu prepoznao talent. Slawomir Moki Mogilan je bio čovjek kojem se može zahvaliti fudbaler koji je rođen u Tychyju u blizini Katowica.

Mogilan je "uskočio" u ulogu oca šestogodišnjeg dječaka koji je u to vrijeme pušio i krao slatkiše po prodavnicama.

- Moki se pojavio u mom životu i spasio me - rekao je reprezentativac Poljske jednom prilikom.

Još 2011. godine Harry Redknapp, koji je u to vrijeme bio menadžer Tottenhama, pokazao je interes za Milika, no ništa se nije desilo. Poljak nije uspio oduševiti trenerski kadar i skaute Spursa, koji su vjerovali da u to vrijeme imaju boljih napadač u svojim redovima.

I Reading je propustio priliku da ga kupi, no nakon druge sezone kao profesionalac u redovima ekipe Gornik Zabrze postigao je osam golova u 15 nastupa što je ekipi Bayer Leverkusena bilo i više nego dovoljno da ga kupi.

Ipak, poslije neuspjelih epizoda među Apotekarima, a zatim i u Augsburgu, posuđen je Ajaxu gdje je naprosto eksplodirao. Zabio je 47 golova u 75 utakmica.

Napoli nije štedio novac, pa je za sjajnog Poljaka "iskeširao" 32 miliona funti kako bi ga kupio prije Juventusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.