open-navfaktor-logo
search
Trener FK Sarajevo
Sablić pred Široki: Fanimo je povrijeđen, ali mu je istekla i radna dozvola
Fudbaleri Sarajeva sutra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u prvom meču sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuje Široki Brijeg.
26.08.2021. u 15:03
get url
text

Šef stručnog štaba Bordo tima Goran Sablić, koji ekipu još uvijek ne vodi sa klupe, svoj debi u PLBiH imao je upravo kao trener tima sa Pecare.

VEZANI TEKST - Ivanković: Nezgodno gostovanje zbog svega što se događalo u prošlosti

- Proveo sam lijep period karijere u Širokom Brijegu i to će uvijek ostati sa mnom - kazao je Sablić na samom početku današnje press konferencije, a potom dodao:

- Od prvog dana tražim da se fokusiramo na ono što imamo, a to je taj timski duh kojeg u posljednjim utakmicama imamo. Nije idealno, ali idemo korak po korak. Maksimalno ćemo pristupiti ovom susretu.

Sablić je svjestan da je i Široki pretrpio ozbiljne promjene u igračkom kadru. No, ni on sam u proteklom periodu nije mogao računati na popriličan broj igrača, koje Sarajevo nije moglo registrovati zbog administrativnih problema, a čini se da će tako biti i u sutrašenjm susretu.

- Moglo bi se to riješiti već naredne sedmice i svi ih jedva čekamo. Ja računam na sve igrače. I oni koji su poslali opomenu klub rade maksimalno. Oni imaju svoja prava. Ja moram zaštiti ekipu - kazao je hrvatski stručnjak.

Bivši fudbaler Hajduka osvrnuo se i na određene medijske spekulacije...

VEZANI TEKST - Topalović na Koševu, Gigović na Grbavici

- Čitam kako zaustavljam neke transfere, nemam ja te ovlasti, niti bih tako postupio. Nijedna ponuda nije došla za igrače, koliko ja znam. Na njima je hoće li se strpiti. Ako neće, razumijem i to. Nadam se da će se što prije riješiti kompletna situacija - rekao Sablić, te se dotakao i statusa Matthiasa Fanima:

- Fanimo je bio povrijeđen. Vuče povredu zgloba i to ga je onemogućavalo u radu. Posljednje tri sedmice je bio na rehabilitaciji. Njemu je istekla radna dozvola. Konkurisao bi za sutrašnji meč, ali kako nama, tako njima svima. Volio bih da su svi na okupu.

Povratnik u redove Sarajeva Rijad Kobiljar svjestan je da on i njegovi saigrači neće imati lagan zadatak.

- Čeka nas najteža utakmica otkad sam ja tu. Pripremili smo se dobro ovu sedmicu, vraća se kapiten Dupovac, također i Palić. Mislim da smo se dobro pripremili, imamo tri pobjede u nizu, igramo kući i mislim da ćemo se mi sutra pitati za sve i smatram da možemo ostvariti dobar rezultat - istakao je vezni fudbaler Bordo tima, kazavši da je donio pravu odluku kada se odlučio vratiti na Koševo.

Susret Sarajevo - Široki Brijeg igra se u petak od 20 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport. Pravdu na ovom meču dijeliti će Sabrija Topalović iz Zenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.