Sad je samo do vas: Uz ovo pametno ogledalo brže ćete izgubiti višak kilograma

Objavljeno: 05.09.17 u 11:35

Grundig je na sajmu u Berlinu predstavio prototip pametnog ogledala koje se može povezati s digitalnom vagom, ali i predmetima poput četkice za zube da vam kaže koliko mršavite i perete li dobro zube.

Sve će vam se samo kazati
Sve će vam se samo kazati

- Dok pokušavamo smršaviti, mnogi od nas ne žele pogledati svoje stvarno lice u ogledalu, ali Grundigovo pametno ogledalo natjerat će vas da vidite pravu sliku o sebi - rekla je predstavnica ovog giganta na IFA sajmu u Berlinu, predstavljajući njihov najnoviji dodatak pametnoj kući.

Grundig ga je izložio u sklopu pametne kuće kojoj su ove godine stavili naglasak na sajmu.

Pametno ogledalo povezano je s digitalnom vagom na koju osoba stane i na ogledalu se odmah projicira niz podataka o težini i tjelesnim obilježjima osobe.

- U ogledalu se automatski vidi kilaža osobe, indeks tjelesne mase (BMI), odnosno eventualni gubitak kilograma - objasnila je predstavnica.

Osim navedenih mjera, pametno ogledalo pokazuje i nekoliko drugih različitih parametara. Naprimjer, može se povezati s pametnom četkicom za zube, koju je Grundig također predstavio u Berlinu. Tada se na ogledalo ispišu podaci o tome koliko je osoba dugo prala zube, kao i savjeti kada je pravo vrijeme za promjenu četkice.

Grundigovo pametno ogledalo trenutno je samo prototip, a iz kompanije su naglasili kako se nadaju da će se u budućnosti ono proizvoditi za široku potrošnju. Njegove funkcije idu u prilog zdravom načinu življenja i razmišljanja, što je Grundig ove godine posebno naglasio u kampanji, jer, kako tvrde, kada osoba vidi stvarni višak kilograma, udio masti u tijelu i eventualnu promjenu svoje težine na ogledalu ispred sebe, to ju svakako može nagnati na zdraviji način života.