open-navfaktor-logo
search
Trikovi
Sada ih možete primjenjivati i vi: Žene iz Azije imaju posebne tretmane za mladolik izgled
Južna Koreja, Tajland, Japan… Žene brojnih azijskih zemalja izgledaju mlado. Njihova motivacija i dosljednost imaju ključnu ulogu u održavanju mladolikog izgleda čak i u pedesetima.
29.09.2021. u 17:33
get url
text

Njihovi savjeti i rutine koje slijede mogu i vama pomoći da graciozno starite.

1. Koriste rižinu vodu

Rižina voda poznati je sastojak mnogih japanskih i korejskih proizvoda za njegu kože. Studije su pokazale da rižina voda ima svojstva protiv starenja, kao i da posvjetljuje kožu. Rižinom vodom možete oprati lice prije čišćenja ili je koristiti za hidrataciju kože.

2. Rade dvostruko čišćenje

Dvostruko čišćenje omiljena je tehnika u Koreji i Japanu jer osigurava da lice bude čisto od prljavštine koja nastaje nakon nošenja šminke i kreme za sunčanje. Postupak dvostrukog čišćenja uključuje čišćenje uljnim sredstvom, a nakon toga i uobičajenim sredstvom za čišćenje na bazi vode koje uklanja sve preostale nečistoće. Tako proizvodi za njegu kože lakše prodiru u kožu i omekšavaju je.

3. Koriste proizvode s puževom sluzi

Upotreba proizvoda koji sadrže puževu sluz datira iz antičke Grčke, a njeguje se i danas. Proizvodi s puževom sluzi sadrže mješavinu hijaluronske i glikolne kiseline koje su dobre za kožu. U puževoj sluzi nalazi se i cink koji smiruje iritaciju kože pa mješavina ovih sastojaka čini kožu sjajnijom.

4. Rade korejski piling tijela

Korejski piling tijela razlikuje se od konvencionalnog pilinga za tijelo jer, umjesto da koristite samo ruke i sredstvo za piling, potrebne su rukavice s teksturom nalik na brusni papir za uklanjanje mrlja i mrtvih stanica kože s tijela.

5. Piju čaj od limunskih trava

Limunske trave koriste se u azijskoj kuhinji. Daju aromatičan okus i imaju mnoštvo prednosti. Čaj od limunskih trava je odličan detoksikator i potiče probavu. Također, mogao bi pomoći u smanjenju menstrualnih grčeva i nadutosti.

6. Za njegu kože i kose koriste ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje lijek je za suhu i oštećenu kosu. Također može pomoći u uklanjanju prhuti, a kad se nanosi na trepavice, potiče njihov rast. Ricinusovo ulje potiče hidrataciju i zaglađuje kožu. Sadrži antioksidanse koji sprječavaju pojavljivanje bora.

7. Masiraju lice valjkom od žada

Valjci od žada postali su popularni u cijelom svijetu. Potječu iz Kine i tradicionalno se koriste za ublažavanje boli u mišićima, hronične boli i smanjenje upale nakon nanošenja ulja za masažu. Kad se koriste na licu, poboljšavaju cirkulaciju krvi, čime se smanjuju otekline i oslobađa napetost u licu.

8. Koriste sheet-maske za lice

Sheet-maske trenutno su jedan od najpopularnijih proizvoda na tržištu maski za lice. Pomažu u stvaranju kolagena, praktične su za upotrebu i imaju mnoge prednosti, uključujući posvjetljivanje kože. Savršen su odabir kada je u pitanju smanjenje finih linija i bora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.