Salihamidžić i Bayern dogovorili novo partnerstvo van Evrope

objavljeno: 13.02.2018. u 16:36

Proteklog vikenda fudbaleri Bayerna zabilježili su devetu uzastopnu pobjedu u Bundesligi. Ukupno 18. žrtva aktuelnog prvaka Njemačke bio je Schalke koji je na Allianz-Areni poražen s 2:1.

Bayern je u prelaznom roku napravio nekoliko odličnih poteza u kojima je bitnu ulogu imao i nekadašanji reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić.

Čini se kako za sportskog direktora najtrofejnijeg njemačkog tima nema odmora.

Naime, Bayern je dogovorio partnersku saradnju s FC Dallasom, članom američkog MLS-a, a jedna od glavnih tačaka saradnje trebao bi biti rad sa talentima, odnosno na njihovom pronalasku na tlu Sjedinjenih Američkih Država.

- Kao dio naše međunarodne strategije 2014. godine otvorili smo naše predstavništvo u SAD-u. Prvobitno iz želje da što bolje sarađujemo s našim navijačima, a potom i zbog ubrzanog razvoja fudbala u Americi, koji smo željeli podržati - rekao je Jörg Wacker, Bayernov direktor za međunarodnu strategiju.

Upravo zbog nove parterske saradnje fudbaleri Bayerna će i ovog ljeta putovati na turneju po Sjedinjenim Američkim Držvama gdje će se pripremati za nastavak naredne sezone.