Sarajevo: Dobrinja danas dobija Centar za kulturu

Objavljeno: 19.05.17 u 09:15

Vila Hadžihalilovića u sarajevskom naselju Dobrinja od danas će biti otvorena za sve posjetioce.

Naime, ovaj objekt preuredila je Općina Novi Grad u Centar za kulturu, mjesto gdje će se održavati različiti kulturni programski sadržaji, namijenjeni djeci i omladini, osobama starije životne dobi i široj publici.

U Centru će se održavati različiti umjetnički sadržaji: izložbe, koncerti, teatarske predstave, književne večeri i javne diskusije, u kojem će se posjetioci osjećati ugodno.

Bit će na raspolaganju omladini zainteresiranoj za umjetnost, obrazovanje i kulturu u praktičnom smislu kroz sekcije, od literarne, likovne, muzičke, dramske, glumačke, novinarske, do filmskih projekcija i koncerata klasične i savremene akustične muzike.

U Centru će se nalaziti i kutak za ljubitelje pisane riječi, čitaonica sa čajnom kuhinjom u kojoj će posjetiocima/čitateljima biti na raspolaganju dnevne, sedmične novine i časopisi iz zemlje i regiona, kao i odabrane knjige.

Svečano otvaranje Centra za kulturu Dobrinja "Vila Hadžihalilovića" održat će se danas, 19. maja, sa početkom u 15.30 sati, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad.