open-navfaktor-logo
search
Ostaje u Premijer ligi
Sarajevo mu pripremalo oproštajnu utakmicu, Ahmetović zadužio opremu novog kluba
Iskusnog napadača Mersudina Ahmetovića i u proljetnom dijelu sezone gledat ćemo na premijerligaškim terenima.
20.01.2023. u 22:40
get url
text

Ahmetović će karijeru nastaviti u Igmanu pod komandnom palicom Husrefa Musemića. Opremu kluba već je zadužio, a sa novim saigračima je trenirao.

Ahmetoviću neće trebati mnogo vremena za adaptaciju u Konjicu, jer već je sarađivao s Husrefom Musemićem, kako u Slobodi, tako i u Sarajevu. Sportski direktor je Zajko Zeba, s kojim je Ahmetović dijelio svlačionicu u Slobodi, a tu su i njegove bivše kolege iz Sarajeva - Amer Dupovac, Anel Hebibović, Mirko Oremuš, Darko Bodul.

Interesantno, Sarajevo je objavilo da će Ahmetović u derbiju protiv Želje igrati oproštajnu utakmicu u bordo dresu, ali od toga neće biti ništa. Da nešto ne štima bilo je jasno kada Ahmetović s ostatkom tima nije otputovao na pripreme u Međugorje, već je ostao u glavnom gradu BiH da riješi svoj status. Očigledno je u tome brzo uspio.

Ahmetović je u Sarajevo stigao u ljeto 2016. godine iz tuzlanske Slobode. Za Bordo tim je odigrao 188 utakmica, postigao je 63 gola. Osvojio je dva naslova prvaka BiH i dvije titule državnog Kupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.