open-navfaktor-logo
search
Nastavak priprema
Sarajevo odlazi u Hercegovinu: Za koga neće biti mjesta u autobusu?
Fudbaleri Sarajeva danas putuju u Međugorje, gdje će se pripremati za nastavak premijerligaške sezone.
18.01.2023. u 08:42
get url
text

Planirano je da Bordo tim u Hercegovini odigra i dvije kontrolne utakmice, a rivali još nisu poznati.

Sarajevo je aktivno u prijelaznom roku i za sada je tim pojačan sa pet novih fudbalera. To su Ilija Martinović, Renan Oliveira, Slaviša Radović, Almedin Ziljkić i Giorgi Guliashvili.

Za sada su ekipu napustili Rijad Kobiljar, Vlatko Drobarov, Nardin Mulahusejnović i Rashid Abubakar.

Navodno, put Hercegovine neće krenuti Asmir Suljić i Mersudin Ahmetović.

Suljić je kapiten tima, u prvom dijelu sezone je u 14 mečeva upisao dvije asistencije. Ahmetović je na proljeće namjeravao završiti karijeru, a iz kluba su ranije najavili kako će mu prirediti oproštaj u gradskom derbiju protiv Želje. I sam Ahmetović je priznao kako se poslije fudbalske karijere namjerava baviti trenerskim poslom. Međutim, u posljednje vrijeme stižu informacije da bi dres Sarajeva mogao zamijeniti za onaj Igmanov iz Konjica.

Sarajevo ima i problem u vezi s brojem stranih državljana u svlačionici. Trenutno ih ima sedam, a pravo nastupa na premijerligaškoj utakmici ima ukupno pet stranaca. Nije isključeno da neki igrač koji ne posjeduje državljanstvo BiH u međuvremenu napusti tim.

Planirano je da glavni dio priprema od 30. januara do 13. februara Sarajevo obavi u Antalyji, a tamo će imati i tri provjere. Jedna od njih je i utakmica protiv Shakhtara iz Donetska.

Bordo tim sezonu nastavlja 25. ili 26. februara domaćom utakmicom protiv Zrinjskog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.