open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Sarajevo poslalo dopis premijerligašima: Nalazimo se na prekretnici
FK Sarajevo uputio je poziv ostalim premijerligašima na sastanak koji će se u četvrtak održati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
26.04.2021. u 14:43
get url
text

VEZANI TEKST - Oglasilo se Sarajevo: Oštećeni smo, poziv premijerligašima za sastanak

- Koristimo priliku da vas pozovemo na zajednički sastanak klubova Premijer lige BiH na kojem bi raspravili i dogovorili određene korake i pravac djelovanja kada je u pitanju fudbal u Bosni i Hercegovini. Nalazimo se na prekretnici i mišljenja smo da samo mi klubovi našim zajedničkim djelovanjem možemo unaprijediti takmičenje u kojem učestvujemo, a na zadovoljstvo svih nas - navedeno je u dopisu.

U dopisu koji potpisuje generalna direktorica kluba Sabrina Buljubašić naglašeno je da bi se zbog važnosti sastanka u četvrtak trebali odazvati predsjednici ili direktori klubova.

Podsjećamo da je FK Sarajevo poslije utakmice sa Zrinjskim u saopćenju za javnost iznio nezadovoljstvo suđenjem i ponašanjem službenih lica.

U klubu s Koševa smatraju da su odluke glavnog arbitra Frane Jelića, njegovih asistenata Senada Ibrišimbegovića, Arnela Novalića, te četvrtog sudije Elvisa Mujića direktno utjecale na konačni ishod susreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.