open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo za 12 minuta pokazalo snagu: Pet golova u mreži Mladosti sjajna uvertira za vječiti derbi
Osmu uzastopnu, a ukupno desetu premijerligašku pobjedu upisali su danas fudbaleri Sarajeva u prvoj utakmici 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
30.10.2020. u 18:46
get url
text

Bordo tim je na stadionu Koševo bez većih problema savladao Mladost sa 5:1.

Sarajevo je pitanje pobjednika riješilo za 12. minuta. Prvak BiH je u rasponu od 23. do 35. minute postigao tri pogotka.

Mrežu Mladosti načeo je Velkoski u 23. minuti poslije dobrog prodora i centaršuta Tatara. Na 2:0 povisio je Handžić u 28. minuti, a isti igrač je u 35. minuti pogodio za 3:0.

Mladost u prvom dijelu igre nije dolazila do daha, nije uspjela čak ni šutirati prema golu Sarajeva.

Izabranici Vinka Marinovića su u drugom dijelu nastavili jurištati prema golu rivala, a ofanziva se isplatila u 54. minuti kada je još jednu dobru partiju golom krunisao Rahmanović.

Poslije četvrtog gola strateg domaćih napravio je veliki broj promjena. Iz igre su izašli uglavnom igrači opterećeni žutim kartonima uoči predstojećeg vječitod derbija.

Mladost je u takvim okolnostima uspjela preko Hadžića u 70. minuti uspjela ublažiti poraz. Napadač gostiju je lijepo, lijevom nogom, pogodio mrežu svog bivšeg kluba.

U finišu utakmice konačan ishod postavio je rezervista Mustedanagić lijepim golom iz slobodnog udarca.

Tim iz Doboja kod Kaknja bio je jedan od tri koje Sarajevo u ovoj sezoni nije pobijedilo. Na listi su sada ostali Velež i Željezničar.

Sarajevo naredni meč igra u srijedu upravo protiv Želje.

Izabranici Vinka Marinovića lideri su na tabeli. Na kontu imaju 32 boda, sedam više, ali i utakmicu više od drugoplasiranog Željezničara. Mladost je na devetom mjestu sa 13 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.