open-navfaktor-logo
search
Stav kluba
Sarajevo zabranilo mladim fudbalerima istupe u medijima
Fudbalski klub Sarajevo namjerava postati najbolji klub na Balkanu.
13.04.2022. u 13:34
get url
text

Najavila je to nova generalna direktorica Ajla Alimanović. A da bi bio uspješan, pored rezultata, klub bi trebao imati komunikaciju s navijačima, simpatizerima, medijima.

Na putu ka zacrtanom cilju u FK Sarajevo povukli su prvi potez. Mladim igračima zabranili su razgovore s novinarima.

Sarajevo je u nedjelju na Koševu pregazilo Rudar Prijedor rezultatom 6:0. Među najboljim pojedincima na travnjaku bio je Dal Varešanović, sin Mirze Varešanovića i unuk Mirsada Fazlagića, ljudi koji su na najvećem bh. stadionu ostavili dobok trag.

Mladi Varešanović je bio dvostruki strijelac, pruživši jednu od najbolji partija u Bordo dresu još od povratka iz Liverpoola.

Na zahtjev Faktora za intervju s 20-godišnjim fudbalerom i poslanih pitanja prema osobama zaduženim za odnose s javnošću, poslije dva dana stigao je odgovor:

- Poštovani, zvanični stav kluba je da se Dal Varešanović i ostali mladi igrači ne oglašavaju u medijima. U aprilu nas očekuju bitne utakmice i potpuni fokus je na njima. Ukoliko želite obaviti intervju s nekim od starijih igrača molim Vas da pošaljete novi upit - odgovor je PR službe Sarajeva koji je stigao novinaru Faktora.

Definitivno, presedan čak i za bosanskohercegovački fudbal, gdje je sve moguće.

Da li će ovakva odluka pomoći Sarajevu da bilježi bolje rezultate, saznat ćemo već u subotu kada Bordo tim gostuje kod Zrinjskog Pod Bijelim brijegom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.