open-navfaktor-logo
search
Promjena lokacije
Sastanak "Osmorke" počeo u zgradi Gradske uprave Zenica
U sjedištu Gradske uprave Zenica, nešto iza 11 sati, počeo je sastanak stranaka 'Osmorke', koji je prvobitno bio najavljen da će se održati danas u Konjicu.  
04.01.2023. u 11:08
get url
text

VEZANI TEKST - "Osmorka" se sastaje u Konjicu, prijeti li raspad koalicije zbog tolerisanja Dodikove politike

Domaćin ovom sastanku je gradonačelnik Zenice i predsjednik BHI-KF, Fuad Kasumović, a u zgradu zeničke Gradske uprave ušli su i predsjednici stranaka: Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (NiP), Edin Forto (NS), Nermin Ogrešević (NES), Samir Efendić (Stranka za BiH), Damir Marjanović (Za Nove Generacije), Elzina Pirić (PDA)…

Sastanku prisustvuju i državni zastupnici Denis Zvizdić (NiP), Aida Baručija (BHI-KF), Jasmin Emrić (NES), federalni zastupnik i generalni sekretar SDP-a Elvir Karajbić, Mirsad Kukić (PDA)…

{$galerijaFotografija}

Niko od učesnika ovog sastanka nije bio raspoložen za davanje izjava prije sastanka, a samo je Nikšić najavio da će se "razgovarati o svemu".

Sastanak je sazvan nakon istupa Efendića i Ogreševića, koji su tražili da se prekinu razgovori s SNSD-om i Miloradom Dodikom zbog usvajanja Zakona o nepokretnoj imovini bh. entiteta Republika Srpska, koji je drugi put usvojila entitetska skupština RS-a. Pomenuti je zakon već jednom proglašen neustavnim. 

 

Osmorka - sastanak u Zenici 04. 01. 2022
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.