open-navfaktor-logo
search
Finale Kupa BiH
Sastanak sa policijom: Kojim rutama će u Zenicu putovati navijači Veleža i Zrinjskog?
Uoči finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će snage odmjeriti Velež i Zrinjski održan je sastanak predstavnika mupova Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), Kantona Sarajevo (KS) i Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).
05.05.2023. u 13:35
get url
text

Razgovarano je o sigurnosti igrača i navijača tokom mostarskog derbija u Zenici. Kako saznaje portal Bljesak, dogovorene su rute putovanja navijača Veleža i Zrinjskog.

Tako će Red Army, fanovi Rođenih, putovati trasom Mostar - Jablanica - Konjic - Sarajevo - Zenica dok će Ultrasi putovati rutom Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno - Travnik - Vitez - Zenica.

Navodi se kako će navijačima biti dozvoljeno putovanje kombijima i autobusima. Riječ je o utakmici visokog sigurnosnog rizika, a finale je zakazano za 17. maj.

Dogovoreno je i gdje će biti smješteni navijači jednog i drugog tima. Simpatizeri Veleža će na zapadnu tribinu, kako je to bilo i u finalu Kupa prošle godine protiv FK Sarajevo.

Navijači Zrinjskog će na sjevernu tribinu, a trebali bi dobiti i dio istočne tribine, bliže sjeveru, dok će južna tribina biti zatvorena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.