Sastanak u OKBiH: Veliki interes za izgradnju novog stadiona na Koševu

Objavljeno: 17.05.17 u 16:43

Na inicijativu Nedžada Ajnadžića, načelnika Općine Centar Sarajevo, jučer je u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine održan sastanak kojem su prisustvovali čelnici OK BiH, čelnici FK Sarajevo, kao i čelnici Atletskog saveza BiH.

Na sastanku je konstatovan veliki interes za kompletnom rekonstrukcijom ili izgradnjom novog stadiona “Asim Ferhatović - Hase“ (stadion Koševo) od strane uže i šire bh. zajednice, bazirane na velikoj olimpijskoj i sportskoj, odnosno fudbalskoj historiji i tradiciji.

U diskusiji su izneseni mnogi modeli realizacije projekta kao i želje nekolicine potencijalnih investitora.

- Na narednom sastanku modeli realizacije bi se definisali kako bi u ovoj godini sve nejasnoće korisničkih subjekata dogovorno bile rješene, te se stvorili uvjeti potencijalnim investitorima za neometanu realizaciju projekta - saopštili su iz OK BiH.

Osnovni cilj rekonstrukcije ili izgradnje stadiona “Asim Ferhatović - Hase“ je adekvatno zbrinjavanje i unapređenje kapaciteta svih sportskih i namjenskih korisnika stadiona nakon realizacije projekta, a u skladu sa zahtjevima investitora u cilju samoodrživosti i profitabilnosti stadiona.