open-navfaktor-logo
search
Očajni rezultati
Sedmice neizvjesnosti pred Slobodom i strah od scenarija iz 2012. godine
Serijom loših igara i rezultata Fudbalski klub Sloboda iz prilično komforne zone uvukao se u borbu za očuvanje premijerligaškog statusa.
07.04.2022. u 20:16
get url
text

Klub s Tušnja devet kola prije kraja sezone ima 25 bodova, što je šest više od Radnika na 11. i sedam više od Rudara na 12. poziciji. Ispod Slobode su još Posušje sa 23 i Leotar s 21 bodom na kontu.

Da je vrijeme za alarme, shvatili su u menadžmentu Slobode pa će ulaznice za nedjeljnu utakmicu protiv Veleža navijači moći kupiti za samo jednu marku.

Veležovo gostovanje u gradu soli samo je početak žestokog ritma koji čeka Amira Spahića i njegove izabranike u narednim sedmicama. Zato je Slobodi protiv Veleža potrebna pobjeda. Posljednji put navijači Slobode radovali su se trijumfu protiv Radnika u oktobru 2021. godine.

Poslije Veleža Crveno-crni će na gostovanje kod Posušja, zatim slijedi utakmica s Leotarom na Tušnju, a onda put kod Rudara u Prijedor. Dueli s timovima koji se grčevito bore za opstanak, a nakon toga dolaze okršaji protiv ekipa iz "gornjeg doma".

Prema tabeli iz posljednjih 10 kola, Sloboda je na posljednjem mjestu sa samo četiri osvojena boda, iako su ne tako davno iz kluba stidljivo najavljivali i moguću borbu za Evropu. Četiri remija i šest poraza, uz gol-razliku 5:13 skor je Tuzlaka u posljednjih 900 minuta igre.

Za utjehu Slobodi, ne briljiraju Leotar, kao ni Rudar, koji su u 10 kola uknjižili po pet bodova.

Ako se Tuzlaci što prije ne trgnu i ne probude iz zimskog sna, naravno da je itekako moguć i scenarij iz 2012. godine kada je klub poslije 45 godina ispao iz prvoligaškog društva.

Raspored Slobode do kraja sezone:

25. kolo

Sloboda - Velež

26. kolo

Posušje - Sloboda

27. kolo

Sloboda - Leotar

28. kolo

Rudar - Sloboda

29. kolo

Sloboda - Zrinjski

30. kolo

Tuzla City - Sloboda

31. kolo

Sloboda - Borac

32. kolo

Sarajevo - Sloboda

33. kolo

Sloboda - Željezničar

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.