open-navfaktor-logo
search
U ulozi kapitena
Šehić sačuvao mrežu Zmajeva, pa pohvalio dvojicu novajlija
Ni nakon 563 dana fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ne zna sa pobjedu, a niz bez pobjede produžen je i nakon prijateljskog susreta sa Crnogorcima (0:0).
02.06.2021. u 20:29
get url
text

Prilika je bilo na obje strane, no utisak je da je Ibrahim Šehić sjajnim intervencijama Zmajeve spasio od poraza.

- Ja sam tu da sa svojim iskustvom pomognem ovim mladim igračima i mi smo svjesni da je ovo nova reprezentacija. To su igrači rođeni 1998. ili 1999. godine i sigurno i njima treba vremena i u novoj formaciji. Mislim da je bilo i pozitivnih i negativnih stvari. Njihove šanse došle su iz greški, a naše greške su iz našeg neiskustva i manjka komunikacije. Neki su prvi put tu, a na negativnim stvarima ćemo svakako raditi i do kvalifikacija ćemo ispraviti svoje greške - rekao je Ibrahim Šehić nakon utakmice za Nova BH.

Imala je i naša selekcija svoje prilike, no prijateljski ogled s Crnogorcima završen je identičnim rezultatom kao i onaj koji je prije tri godine odigran na Bilinom polju.

- Imali smo i mi svoje šanse, sigurno bi pričali da je sve dobro da smo dali go. Nalić Adi je odlično trenirao odlično, mladi Jusuf je odigrao odlično. Kruna (Rade Krunić op.a) je oduvijek na svom visokom nivou. Nije jednostavno kada se tek sklapa ekipa. Sigurno treba malo strpljenja i jedan ciklus će nam trebati da sastavimo pravu ekipu i da se probamo plasirati na sljedeće Svjetsko prvenstvo - kazao je Šehić koji je danas nosio kapitensku traku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.