open-navfaktor-logo
search
Predbaraž za SP
Selektor Čolina: Vjerujem da možemo uzvratiti na rezultat iz Grčke
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, sutra u 20 sati u tuzlanskom Mejdanu, igra utakmicu predbaraža za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Grčke.
18.03.2022. u 15:28
get url
text
Toni Čolina

Rukometni Zmajevi u srijedu su u Grčkoj poraženi u prvoj utakmici rezultatom 24:17, pa je pred našim igračima težak zadatak u Mejdanu.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Toni Čolina rekao je da je u prvom susretu golman Grčke bio veoma raspoložen.

VEZANI TEKST - Tahirović za Faktor: Sedam golova razlike nije nedostižno, uz podršku sa tribina možemo proći Grčku

- Moramo biti puno efikasniji. Imali smo prilike, ali ih nismo realizovali. Imali smo samo tri treninga zajedno prije prve utakmice i bilo je teško uigrati igrače. Mislim da ćemo biti puno rasterećeniji u Mejdanu - kazao je Čolina na današnjoj konferenciji za medije.

Glave nakon utakmice su bile dole, kaže Čolina, ali su on i kapiten Benjamin Burić pokušali da podignu atmosferu.

- Momci će izgorjeti u pozitivnom smislu i mislim da ćemo biti bolji uz podršku publike. Imat ćemo odgovor na najbolje igrače Grčke iz prve utakmice. Vjerujem da se na rezultat iz Grčke moći uzvratiti - kaže Čolina.

Ukoliko prođe Grčku, reprezentaciju BiH u baražu čeka Crna Gora.

- Grčka ima iskusnog trenera i vjerujem da će on svoju ekipu spustiti na zemlju i čak da pokušaju doći do pobjede. Očekujemo da će biti agresivni, ali naša napadačka kvaliteta i naša igra jedan na jedan i dva na dva mora doći do izražaja. Bili smo u grču tamo i nadam se da ćemo to prevazići - zaključio je Čolina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.