open-navfaktor-logo
search
Povratak na evropski tron
Selektor Mahmutović za Faktor: Budili su nas u pola četiri ujutro, pobijedio je inat
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci vratila se na evropski tron!
23.10.2021. u 19:19
get url
text

Maksimalnom pobjedom (3:0) nad Rusijom Zlatni ljiljani stigli su do jubilarne desete titule prvaka Starog kontinenta. Prije nego u Kemeru na ceremoniji dodjele medalja zasvira himna Bosne i Hercegovine, iz turskog grada Faktoru se javio Ifet Mahmutović, selektor tima koji je danas osvojio 25. medalju na velikim takmičenjima. Za kratak period, nepune dvije sedmice, Mahmutović je uspio preporoditi našu selekciju.

- Možda smo obećali i nemoguće, ali smo to na kraju ispunili. Momci su bili fenomenalni, pa vjerujte mi da nemate pojma kakve je bolove trpio kapiten (Sabahudin Delalić op.a). na kraju utakmice sam ga morao zamijeniti, ali je sve možda ispalo kao taktička izmjena. Stvarno nije mogao, ruka ga je do te mjere boljela da je nije mogao držati. Imao je dosta problema s vratnom kičmom pred ovo EP, trebao je na operaciju, ali je stisnuo zube i odigrao... - kazao je Mahmutović za Faktor, te se zahvalio našoj redakciji jer smo pratili sva dešavanja u i oko reprezentacije tokom priprema za Evropsko prvenstvo, ali i sam tok kontinentalnog šampionata.

Bilo je u timu i problema o kojima u našoj selekciji nisu željeli pričati.

- Budili su nas u pola četiri ujutru na doping kontrolu. Držali su nas pod maksimalnim nadzorom, ali je inat pobijedio - poručio je Mahmutović, te dodao:

- Drago mi je jer sam ih vodio do jubilarne desete titule, ali mnogo mi je draže zbog njih jer su se vratili na mjesto koje zaslužuju.

U finalu je naša selekcija imala podršku zemalja iz regiona, moglo se to čuti i u direktnom prijenosu.

VEZANI TEKST - Zlatni ljiljani srušili Rusiju i postali prvaci Evrope!
 

- Jesmo, imali smo nevjerovatnu podršku, ali i uzajamni respekt. Hvala im na tome. Cijelo vrijeme smo pomagali jedni druge. Moram reći da smo cijelo vrijeme radili na savramenim metodama, pratili smo statistiku, a tu je bio i statističar turskog odbojkaškog kluba Ziraat Bankasi koji nam je itekako pomagao. Ma analizirali smo ih do u tančine, znali smo svaki njihov potez i bili spremni za tu šahovsku partiju - rekao je Mahmutović za kraj.

Evropska titula u Bosnu i Hercegovinu, zajedno s onima koji su je osvojili se vraća sutra. Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci oko 14.15 sati trebala bi sletjeti na Međunaordni aerodrom Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.