open-navfaktor-logo
search
Budući olimpijac
Selektor zatražio pomoć sugrađana za Nikolajeva: Kupimo mu sanke za bolje rezultate
Bosanskohercegovački sankaš Mirza Nikolajev ostvario je glavni preduvjet za ispunjenje norme za učešće na Zimskim olimpijskim igrama.
07.01.2021. u 16:32
get url
text

Mladi Sarajlija nastupima u utrkama Svjetskog kupa osvojio je dovoljan broj bodova za olimpijsku normu. Kako bi potvrdio normu potrebno mu je da zadrži plasman među 36 najbolji u elitnom takmičenju, gdje trenutno zauzima 32. poziciju od ukupno 53 sankaša koliko ih je uzelo učešće u ovosezonskom izdanju Svjetskog kupa.

VEZANI TEKST - Mirza Nikolajev osvojio nove bodove u SK i ispunio glavni kriterij za olimpijsku normu

Četrdeset bodova na pet ovosezonskih utrka SK Nikolajev je osvojio vozeći na sankama koje su dosta inferiorne u odnosu na modele na kojima voze najbolji sankaši današnjice.

Selektor i predsjednik Sankaškog saveza BiH Senad Omanović odlučio je na društvenim mrežama pokrenuti inicijativu kako bi se osigurala sredstva za kupovinu "novih" sanki za budućeg olimpijca naše zemlje.

- Znam da bi mladog i perspektivnog sankaša, koji je osvojio potrebne bodove za učešće na sljedećim Zimskim olimpijskim igrama, trebala da podrži država Bosna i Hercegovina, a čemu se i nadamo. Vjerujem da Vlada Kantona Sarajevo i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine hoće i da će svojim primjerom motivirati i druge - napisao je Omanović, a potom dodao:

- Dok to čekamo dobio sam podršku velikog broja prijatelja koji se žele priključiti ideji da se mi, ponosni sugrađani našeg Mirze Nikolajeva organizujemo i skupimo novac za sanke. Polovne, ali vrhunske naspram sanki sa kojima je Mirza uspio postići fantastične rezultate. Mirza sam kaže da bi uz ove nove, iako polovne, sanke mogao mnogo više.

Omanović je pozvao sve zainteresovane da skupe potrebni novac za sanke sa kojima se, prema njegovim riječima, promoviše sve ono što je dobro a dolazi iz naše Bosne i Hercegovine.

Uplatu možete izvršiti na račun:
Sankaški savez Kantona Sarajevo
Zmaja od Bosne 69,
Zirat banka: 1861210310354131
Svrha: Kupovina sanki za Mirzu Nikolajeva

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.