open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Selektor Zmajeva pred kamerama: Šta je Petev pripremio za Kostariku?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će od 18 sati na zeničkom Bilinom polju odigrati prijateljsku utakmicu protiv Kostarike.    
26.03.2021. u 13:37
get url
text

Zmajevi su prije dva dana na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine remizirali protiv Finske u Helsinkiju (2:2). 

Meč protiv Kostarike bit će prilika da selektor Petev isproba neke nove igrače i određene varijante (bugarski stručnjak je protiv Finske kopirao prethodnika Duška Bajevića).

Šta je Bugarin pripremio protiv reprezentacije iz Srednje Amerike otkrio je na službenoj press konferenciji, odnosno online obraćanju medijima. 

- Sutra ću protiv Kostarike dati priliku svim igračima. Bitno mi je da upoznam sve igrače, jer mi to puno znači. Protiv Kostarike će dobiti priliku i oni koji nisu igrali u Helsinkiju. 

Što se tiče promjene formacije, to nije lako, ni jednostavno. Ljudi koji razumiju ovaj posao, znaju da treba vremena da se mijenja formacija - kazao je Petev, dodavši da je zadovoljan pristupom igrača u meču protiv Finske: 

- Nisam zadovoljan što smo primili dva naivna gola. 

Petev je još jednom naglasio šta je najveća snaga bh. tima, a govorio je i o manama. Svakako, jedna od mana je zadnja linija, što se vidjelo i u Helsinkiju. Selektor tvrdi da ima rješenje i za taj problem.

- Insistirat ćemo na tome da kao ekipa poboljšamo igru u odbrani. Siguran sam da ćemo izgledati bolje - istakao je Petev, koji je odgovorio i na pitanje da li ima pritiska zbog toga što Zmajevi nisu pobijedili gotovo dvije godine:

- Pritiska uvijek ima. Ne dijelim utakmice. Koliko je bila bitna Finska, toliko je bitna i sutrašnja utakmica. To je u mojoj glavi. Siguran sam da će to momci ispoštovati i svako ko dobije priliku sutra, dat će sve od sebe.

    

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.