open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Sindikata
Selimić: Štrajk zdravstvenih radnika je počeo u KS, vakcinacija u Zetri se nastavlja
Uprkos generalnom štrajku zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo koji je jutros počeo, nesmetano će se odvijati vakcinacija u Zetri, potvrdio je za Faktor Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu u KS.
14.06.2021. u 08:38
get url
text

Dodaje kako će se u zdravstvenim ustanovama primati hitni slučajevi.

- Vakcinacije u Zetri će biti, s ovo doza koje smo dobili od donacija. Koliko sam informisan, vakcinisat će se onkološki pacijenti, sigurnosne agencije. Ove sedmice, mislim da je revakcinacija i to je to. Jer više nemate vakcina. Niti ih je kupila Vlada Kantona Sarajevo, niti Vlada Federacije BiH. Nemaju se građani šta sekirati oko toga hoće li ili neće biti vakcinacije, kada vakcina nema! Nema doza. Šta ćemo sada? Dakle, oni su nasekirani otkako je krenula korona od prije više od godinu, tada su se trebali nasekirati zdravstvenim sistemom - govori Selimić i dodaje:

{$galerijaFotografija}

- Mijenjaju se vlade, koalicije, vozovi prolaze, to je problem za sekiracije, kao i to što vam Kinezi dolaze raditi tramvajsku prugu, što je obustavljen rad na Prvoj transferzali, što vam se na Otoci tramvajsko stajalište pravi 200 hiljada godina, milioni se okreću. Što vam se Deveta transferzala krčka i dalje da ne pričamo. Hajde, pokažite mi segment u društvu koji je dobar.

Selimić je vrativši se na štrajk zdravstvenih radnika kazao da je on počeo u 8:30 sati.

- U takvoj situaciji vi dođete na posao i čekate ugroženog pacijenta. Imunizacija se ne prekida, predoperativne pripreme se ne prekidaju. Dakle, radite u dosta dobrom obimu. Pacijenti neće trpjeti.  Mi smo potpisali sporazum sa Sindikatom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu koji danas ima sastanak sa svojim menadžmentom, tako da će se oni uključiti u štrajk podrške, jer su oni tercijarni, onaj završni nivo. Pacijenti neće nešto pretjerano osjetiti štrajk - rekao nam je Selimić. 

Vakcinacija, Zetra, 14. 06.2021
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.