open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Šest golova u Posušju: Velež prekinuo krizu na stadionu na kojem nikada ranije nije slavio
Fudbaleri Veleža zaustavili su seriju od pet uzastopnih mečeva bez pobjeda u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
02.10.2021. u 16:50
get url
text

Rođeni su u 12. kolu bh. elite uknjižili ubjedljiv trijumf rezultatom 4:2 protiv Posušja na Mokrom docu, stadionu na kojem ranije nikada nisu okusili slast pobjede.

Za Velež je meč počeo kao iz snova. Već u prvoj minuti sudija Šehović poslije duela Ovčine i Krište dosudio je penal za Mostarce. Loptu je na kreč namjestio kapiten Zvonić i uspješno pogodio.

U 35. minuti Rođeni su uduplali prednost. Spektakularan gol postigao je Radović. Uhvatio je ljevonogi fudbaler Veleža volej sa više od 20 metara, golman Posušja Galić pružio se koliko je dug, ali je paradom samo uljepšao majstoriju.

Sa dva gola viška Velež je otišao na odmor, a samo 10 minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Mostarcima da postignu i treći gol. Pogodio je Ćosić.

Posušje je u 81. minuti preko Serdarušića smanjilo deficit i činilo se da bi finiš meča mogao biti interesantniji, ali već u narednom napadu Velež preko rezerviste Pece postiže četvrti gol na meču i završava priču na Mokrom docu.

Do kraja je Posušje lijepim golom Leke ublažilo poraz.

Velež ima 12 bodova, a Posušje osam, sa jednom pobjedom na kontu.

Podsjećamo da su Veležu nakon incidenata i prekida utakmice s Borcem oduzeta tri boda.

{$galerijaFotografija}

U drugom meču odigranom u istom terminu Leotar je u Trebinju pobijedio Radnik sa 1:0. Gol odluke dao je Đoko Milović u 77. minuti. Semberci su tako ostali na dnu tabele, a ekipa Branislava Krunića bježi iz opasne zone.

Od 19 sati hercegovački derbi igraju Zrinjski i Široki Brijeg.

Posušje - Velež 0:3, 02.10.2021.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.