navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sidney

Šestogodišnja Bosanka pisala premijerki Novog Zelanda, stigao i odgovor

Draga Lejla, alejkumu selam - započela je svoj odgovor djevojčici novozelandska premijerka, te joj se zahvalila na pismu i crtežu koji joj je, kako je navela, uljepšao kancelariju

Objavljeno: 07.05.2019. u 22:17
get url
text

Šestogodišnja Lejla Sinanović iz Sidneya, čiji roditelji su porijeklom iz BiH uputila je emotivno pismo premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern povodom terorističkog napada na muslimane u Christchurchu.

Djevojčicino pismo, ali i odgovor premijerke, objavljen je na Facebook stranici džamije u Penshurstu, predgrađu Sidneya, a koja djeluje pri islamskoj zajednici BiH u Australiji.

U pismu je ova djevojčica zahvalila premijerki na njenoj podršci muslimanskim porodicama čiji su najbliži stradali u napadima.

{$galerijaFotografija}

- Hvala vam za vaše zagrljaje, a ako bih vas ikad upoznala i ja bih zagrlila vas - napisala je u svom pismu Lejla, kazavši, između ostalog, da bi kad poraste željela biti hrabra kao Ardern.

Kazala je i da joj je da ima divno srce i osmijeh, te da joj je posebno drago bilo vidjeti premijerku kako nosi hidžab, jer i ona nosi hidžab kad ide u džamiju.

Uz pismo je ova djevojčica poslala i crtež, a uskoro je stigao i odgovor premijerke.

- Draga Lejla, alejkumu selam - započela je svoj odgovor djevojčici novozelandska premijerka.

Ona se zahvalila djevojčici na pismu i crtežu koji joj je, kako je navela, uljepšao kancelariju.

- Kažeš da se nadaš da ćeš biti hrabra kao ja kad porasteš, a ja već sad vidim da si ti jedna posebna djevojčica - napisala je Ardern u svom odgovoru Lejli.

Džemat Penhurst, pismo premijerki NZ 07.05.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow