open-navfaktor-logo
search
Katalonski "Sport"
Setien pripremio posebnu ulogu za Pjanića, Zmaj uzima mjesto starosjediocu?
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Juventusa Miralem Pjanić već danima ima glavnu ulogu u skoro svim vijestima koje su vezane za Barcelonu.
19.05.2020. u 17:01
get url
text

Brojni španski mediji izvijestili su da je transfer Zmaja na Nou Camp gotova stvar, te da će u ovom poslu Juventus i Barcelona razmijeniti nekoliko igrača.

Katalonski list Sport piše da trener Barcelone Quique Setien planira Pjanića postaviti na mjesto Sergija Busquetsa, dakle na zadnjeg veznog, a to je upravo suprotno od onog što je napravio Masimilliano Allegri, koji je Pjanića pogurao prema naprijed kada je iz Rome stigao u redove Stare dame.

Busquets čitavu vječnost važi za nedodirljivog člana Barcine startne postave, iako je već odavno daleko od prijašnje forme, posebno u posljednje dvije sezone.

Busquets je omiljen među navijačima, on je domaći igrač, a i mediji su mu naklonjeni.

Ipak, s obzirom na to u kakvoj je Busquets formi posljednjih godina, ne čudi nas što Setien želi Pjanića instalirati na njegovu poziciju. Međutim, Busquets je vrlo utjecajan u svlačionici i ima zaštitu medija, zbog toga bi ta odluka mogla izazvati poprilične probleme u svlačionici Barcelone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.