SIPA pretresa u USK: U akciji "Kapija" zbog zloupotrebe položaja i primanja mita uhapšena jedna osoba

Objavljeno: 13.11.17 u 14:54

Pripadnici SIPA-e danas su na području Cazina provodeći policijsku akciju Kapija uhapsili jednu osobu zbog sumnje da je zloupotrijebila položaj i primila dar ili druge oblike koristi. 

Pretresi u toku FOTO: ILUSTRACIJA
Pretresi u toku FOTO: ILUSTRACIJA

- Osumnjičeni je u svojstvu odgovorne osobe tražio veći novčani iznos na ime određenog zakupa kako bi sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, a na  štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe, saopćeno je iz SIPA-e.

U okviru akcije "Kapija“ u toku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti se realiziraju po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz podršku policijskih službenika MUP-a Unsko-sanskog kantona.

- Osumnjičeni će  biti priveden u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje - navedeno je u saopćenju.

Kako se dalje navodi, u cilju zaštite interesa dalje istrage, u ovoj fazi iz te policijske agencije ne mogu iznositi druge informacije u javnost.