Ovu vijest potvrdila je Evropska fudbalska federacija na svom Twitter nalogu koji je u vezi s Ligom prvaka.

- Nakon tehničkog problema sa softverom eksternog provajdera usluga koji daje instrukcije zvaničnicima o tome koji timovi imaju pravo da igraju međusobno, došlo je do materijalne greške u žrijebu osmine finala UEFA Lige prvaka.

Kao rezultat toga, žrijeb je poništen i bit će održan novi u 15 sati - potvrdila je UEFA.

Prvobitno je žrijeb odredio sljedeće parove: Benfica - Real Madrid, Villarreal - Manchester City, Atletico Madrid - Bayern, Salzburg - Liverpool, Inter - Ajax, Sporting - Juventus, Chelsea - Lille, PSG - Manchester United.

Prilikom izvlačenja parova kuglice su spojile Manchester United i Villarreal, koji su bili u istoj grupi, pa je poslije toga izvlačena nova kuglica sa imenom Manchester Cityja.

Uslijedio je i novi skandal. Naredni je izvučen Atletico Madrid koji jedino nije mogao igrati protiv Liverpoola s obzirom na to da su se sastali u grupi, a onda je voditelj rekao da ne mogu igrati ni protiv Manchester Uniteda. Naglasio je da je United izvučen što je bilo tačno jer je u pitanju bila greška, te se Crveni đavoli nisu našli među mogućim protivnicima Atletico Madrida iako su morali biti tu.

Kuglice su na kraju spojile Atletico Madrid sa Bayernom, a iz španskog kluba su reagovali, što je UEFA prihvatila i odlučila ponoviti žrijeb.