Naime, zbog vjetra i mećave u funkciji je bio samo ski-lift "Kolijevke", što je dovelo do velikih gužvi. Šestosjed, četverosjed i dvosjed također jučer nisu bili u funkciji na Bjelašnici.

Nakon opravdanih kritika i nezadovoljstva građana saopćenjem su se oglasili i iz preduzeća ZOI'84, a u njemu stoji da su na raspolaganju bili liftovi manjih kapaciteta "K1" i "BY". Snalažljivi menadžment ZOI'84, s obzirom na činjenicu da ski-liftovi nisu bili u funkciji, organizirao je skutere za prijevoz skijaša na početak skijaških staza.

Svoje nezadovoljstvo ljubitelji zimskih sportova izrazili su i u objavama na društvenim mrežama.

- Nijedan lift ne radi osim "Kolijevke", "X" čak nije ni postavljen, šestosjed ugašen, Igman ne radi! Ima li način da se obratimo nesposobnoj i bezobraznoj upravi, a da urodi plodom?

- Danas, 12. decembra, ZOI'84 je pokazao potpunu nesposobnost i bezobrazluk prema svim ljubiteljima skijanja na Bjelašnici. Stotine skijaša stoji u redu najmanje pola sata jer radi isključivo "Kolijevka" i to po danu s puno snijega. Sidro "X" još ne radi usred sezone. Igman također ne radi!

- Iznenadio vas snijeg. Sram vas bilo. Jutros radila samo "Kolijevka". Igman nije uopće otvoren. Nesposobnost i bezobrazluk prema svim ljubiteljima skijanja - samo su neki od komentara nezadovoljnih korisnika.

Iz ZOI'84 ranije su istakli da su izgradnju duplog "BX" lifta identifikovali kao prioritet, te da su već u maju 2021. pripremili svu potrebnu tehničku dokumentaciju.

- Zbog brojnih administrativnih procedura sa radovima smo mogli započeti tek u oktobru. Preuzeli smo rizik i zajedno sa kompanijom Doppelmayr, najpoznatijim svjetskim proizvođačem liftova u svijetu, krenuli sa izgradnjom duplog "BX" lifta prije dva mjeseca. Završetak radova bio je planiran za 15. decembar, ali velike količine sniježnih padavina koje nisu uobičajene za početak decembra otežale su i prolongirale završetak radova. Ulažemo maksimalne napore da dupli "BX" lift učinimo dostupnim skijašima do kraja ove godine – poručili su tada iz ovog preduzeća.

Kontaktirali smo i Aldina Smajkana, rukovodioca službe za marketing, komercijalne poslove i nabavku ZOI'84 .

- Subota je bila izvanredna, ali u nedjelju je nastalo par problema zbog vremenskih uvjeta. Bilo je dosta kritika. Nastali su problemi zbog jakih udara vjetra i morali smo obustaviti rad šestosjeda, pa su sanke izvlačile skijaše. Zbog problema sa transportom odlučili smo se da do 22. decembra sve dnevne i poludnevne karte, kao i karte za noćno skijanje budu jeftinije za 30 posto. Izvođač radova za "BX" lift ima rok do 25. decembra, a mi planiramo da to bude i prije. Nadamo se da će sve biti gotovo u narednih 10 dana. Igman je planiran da radi od subote, 18. decembra. Imali smo problema tehničke prirode, pa je otvorenje prolongirano – rekao je za Faktor Smajkan.