open-navfaktor-logo
search
U ZOI-ju ništa novo
Skijaši nezadovoljni: U nedjelju na Bjelašnici radio samo jedan lift, skijanje na Igmanu tek od naredne subote
Hiljade ljubitelja zimskih sportova koji su namjeravali skijati na Bjelašnici bili su razočarani stanjem na ovoj olimpijskoj ljepotici u nedjelju.
13.12.2021. u 20:32
get url
text

Naime, zbog vjetra i mećave u funkciji je bio samo ski-lift "Kolijevke", što je dovelo do velikih gužvi. Šestosjed, četverosjed i dvosjed također jučer nisu bili u funkciji na Bjelašnici.

Nakon opravdanih kritika i nezadovoljstva građana saopćenjem su se oglasili i iz preduzeća ZOI'84, a u njemu stoji da su na raspolaganju bili liftovi manjih kapaciteta "K1" i "BY". Snalažljivi menadžment ZOI'84, s obzirom na činjenicu da ski-liftovi nisu bili u funkciji, organizirao je skutere za prijevoz skijaša na početak skijaških staza.

Svoje nezadovoljstvo ljubitelji zimskih sportova izrazili su i u objavama na društvenim mrežama.

- Nijedan lift ne radi osim "Kolijevke", "X" čak nije ni postavljen, šestosjed ugašen, Igman ne radi! Ima li način da se obratimo nesposobnoj i bezobraznoj upravi, a da urodi plodom?

- Danas, 12. decembra, ZOI'84 je pokazao potpunu nesposobnost i bezobrazluk prema svim ljubiteljima skijanja na Bjelašnici. Stotine skijaša stoji u redu najmanje pola sata jer radi isključivo "Kolijevka" i to po danu s puno snijega. Sidro "X" još ne radi usred sezone. Igman također ne radi!

- Iznenadio vas snijeg. Sram vas bilo. Jutros radila samo "Kolijevka". Igman nije uopće otvoren. Nesposobnost i bezobrazluk prema svim ljubiteljima skijanja - samo su neki od komentara nezadovoljnih korisnika.

Iz ZOI'84 ranije su istakli da su izgradnju duplog "BX" lifta identifikovali kao prioritet, te da su već u maju 2021. pripremili svu potrebnu tehničku dokumentaciju.

- Zbog brojnih administrativnih procedura sa radovima smo mogli započeti tek u oktobru. Preuzeli smo rizik i zajedno sa kompanijom Doppelmayr, najpoznatijim svjetskim proizvođačem liftova u svijetu, krenuli sa izgradnjom duplog "BX" lifta prije dva mjeseca. Završetak radova bio je planiran za 15. decembar, ali velike količine sniježnih padavina koje nisu uobičajene za početak decembra otežale su i prolongirale završetak radova. Ulažemo maksimalne napore da dupli "BX" lift učinimo dostupnim skijašima do kraja ove godine – poručili su tada iz ovog preduzeća.

Kontaktirali smo i Aldina Smajkana, rukovodioca službe za marketing, komercijalne poslove i nabavku ZOI'84 .

- Subota je bila izvanredna, ali u nedjelju je nastalo par problema zbog vremenskih uvjeta. Bilo je dosta kritika. Nastali su problemi zbog jakih udara vjetra i morali smo obustaviti rad šestosjeda, pa su sanke izvlačile skijaše. Zbog problema sa transportom odlučili smo se da do 22. decembra sve dnevne i poludnevne karte, kao i karte za noćno skijanje budu jeftinije za 30 posto. Izvođač radova za "BX" lift ima rok do 25. decembra, a mi planiramo da to bude i prije. Nadamo se da će sve biti gotovo u narednih 10 dana. Igman je planiran da radi od subote, 18. decembra. Imali smo problema tehničke prirode, pa je otvorenje prolongirano – rekao je za Faktor Smajkan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.