Skrivio nesreću u kojoj su poginule tri djevojke: Ejubović predat Tužilaštvu KS

objavljeno: 11.07.2018. u 08:56

Dvadesetogodišnji Almir Ejubović, koji je uhapšen jučer zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa, koje je za posljedicu imalo smrt tri mlade djevojke iz Hadžića, predat je u nadležnost Tužilaštva KS. 

Tužilac koji rukovodi istragom ovog slučaja odredio mu je 24-satno zadržavanje, a nakon što ga ispita u svojstvu osumnjičenog, odlučit će o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete. 

Strašna nesreća koja je odnijela tri mlada života dogodila se u prošli petak kasno popodne na autoputu A1 Sarajevo - Zenica, u mjestu Butile, kada je automobil "BMW X5", kojim je upravljao Ejubović, pri enormnoj brzini udario u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stub pored ceste.

Usljed siline udara, na mjestu nesreće poginule su Nađa Neradin (16) i Ajla Ibrica (18), dok je Lejla Oruč (17) oko sat kasnije preminula u sarajevskom Kliničkom centru.

Njena sestra Ajla Oruč (17) zadobila je teške i za život opasne povrede, zbog kojih je zadržana na liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Njeno zdravstveno stanje i dalje je izuzetno teško i pod stalnim je ljekarskim nadzorom.