Skupio i 15.000 KM kazni: Vozio dijete na krovu neregistrovanog vozila i bez vozačke dozvole

Objavljeno: 13.11.17 u 14:48 Autor: E. F.

Policajci MUP-a Srednjobosanskog kantona identifikovali su i uhapsili vozača koji je prije mjesec snimljen kako vozi dijete na krovu svog automobila.

 

Fahrudin dijete vozio na krovu automobila FOTO: SCREENSHOOT
Fahrudin dijete vozio na krovu automobila FOTO: SCREENSHOOT

Kako nezvanično saznajemo radi se o Fahrudinu K. (38) iz Viteza.

Naime, pažnju javnosti je privukao snimak koji je odmah proslijeđen i policiji, a koji je zabilježen 15. oktobra u mjestu Preočica, općina Vitez. Na tom snimku se može vidjeti neodgovorno ponašanje Fahrudina K. koji je upravljao automobilom Opel Kadet, na čijem je krovu prevozio dijete. Prolaznik je slučaj zabilježio kamerom i snimak poslao policiji.

Pripadnici MUP-a SBK odmah su se dali u potragu za vozačem, ali nakon provjera registarskih oznaka utvrđeno je da oni ne pripadaju automobilu sa snimka. Policija je radom na terenu utvrdila identitet vozača, a nakon što je priveden na saslušanje on je i priznao da je upravljao automobilom u momentu kada je sačinjen snimak.

Daljnjom kontrolom policija je utvrdila da Fahrudin zapravo nema vozačke dozvole, da je vozilo neregistrovano, te da se radi o višestrukom povratniku u vršenju prekršaja kao i da ima iznos neplaćenih novčanih kazni od 15.315 KM.

Protiv njega su poduzete potrebne mjere i radnje, kazali su u policiji.

- Ovom prilikom zahvaljujemo savjesnom građaninu koji nas je upoznao o navedenom događaju. Također, apelujemo na ostale građane u slučaju da primjete slične situacije da nas obavijeste, kako bi smo zajedničkim snagama stvorili sigurnije okruženje za sve nas – kazao je za Faktor Hasan Hodžić, portparol MUP -a SBK.