open-navfaktor-logo
search
Loši gubitnici
Skupljeno više od 250.000 potpisa da se ponovi utakmica Francuska - Švicarska, ali...
Fudbalska reprezentacija Francuske eliminisana je u osmini finala Evropskog prvenstva, a neki navijači, očito su još u šoku i čini se da nisu preboljeli poraz.
01.07.2021. u 21:20
get url
text

Trikolori su 15 minuta prije kraja imali velikih 3:1, ali su Švicarci izjednačili golovima Seferovića i Gavranovića, te nakon penala eliminisali svjetske prvake.

VEZANI TEKST - Dva gola Francuzima: "Babo" Haris Seferović razbio svjetske prvake

U prve četiri serije i jedna i druga reprezentacija realizovale su udarce s bijele tačke. Švicarci su bili precizni i u petom pokušaju, a onda je golman Yann Sommer odbranio pokušaj Kyliana Mbappea i tako režirao jedno od najvećih iznenađenja, ali i preokreta na ovogodišnjem EURO-u.

Mnogi Francuzi su uvjereni da švicarski golman nije ispravno odbranio šut Mbappea, jer je prije udarca Francuza izašao korak s gol s linije i onda se bacio u desnu stranu, što je protivno pravilima.

Jedan od navijača pokrenuo je čak i peticiju da se utakmica ponovi, a nju je potpisalo više od 250.000 ljudi. Naravno, UEFA neće mijenjati odluku, nova utakmica se neće igrati, a Švicarci će sutra u četvrtfinalu na megdan Špancima.

Istovremeno stranica Les Lignes Bougent na kojoj je objavljena peticija, u dogovoru sa autorom, odlučila je da se peticija zaustavi, jer su zbog nje "serveri eksplodirali". Također, objašnjeno je kako je golman Sommer ispravno postupio, "te da su Švicarci" zasluženo prošli dalje. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.