open-navfaktor-logo
search
Održana sjednica
Skupština FK Sarajevo podržala rukovodstvo i važnu strategiju, prihodi povećani za tri miliona KM
Redovna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo održana je danas.
25.06.2021. u 20:10
get url
text

Dnevni red obuhvatio je usvajanje zapisnika sa prethodnih sjednica.

- Predsjednik Upravnog odbora Damir Kasum podnio je Izvještaj o radu Upravnog odbora za posljednja četiri mjeseca tekuće godine. Skupština kluba podržala je odluku rukovodstva da se klub vrati na strategiju rada zasnovanu na afirmaciji mladih igrača kao način ostvarenja finansijske samoodrživosti - saopćio je Bordo tim putem zvanične internet stranice.

- Pored toga, u proteklom periodu konačno je riješeno pitanje Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" na način da je stadion sada u trajnom zakupu FK Sarajevo - navodi se.

U klubu iz Titove 38b Pozitivno su prihvatili i promjene unutar Akademije FK Sarajevo pod rukovodstvom Mattea Cioffia u proteklih šest mjeseci.

Generalna direktorica Sabrina Buljubašić priložila je Finansijski izvještaj - Bilans stanja i Bilans uspjeha za 2020. godinu.

Finansijskim izvještajem konstatovano je da je klub povećao prihode u 2020. godini za otprilike tri miliona KM, u odnosu na 2019. godinu.

Na kraju sjednice na raspolaganje su stavljeni mandati cjelokupnog Upravnog odbora, a Skupština je jednoglasno dala podršku trenutnom sazivu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.